Home 2020 - Covid

2020 - Covidår 1

Det begyndte egentlig godt.

Anne og jeg tog en tur til Flensborg i vinterferien. På det tidspunkt havde man i medierne godt nok talt om en ny virus i Kina, men der var dog slet ingen fare på færde i Europa.

Kort efter vores hjemkomst "brændte verden sammen". Virussen havde spredt sig. Der var ingen kur og man var ikke sikker på, hvor smitsom den var. Der kom meldinger om langvarige syge, som lå i respirator i ugevis - ja, måneder i nogle tilfælde. Dødsraten var også højere end de traditionelle influenzaepidemier

Verden gik amok. Skoler, forretninger, arrangementer og grænser blev pludseligt lukket ned i løbet af februar/marts. Alle fulgte smittespredningen på grafer i aviser og medier og ventede spændte på dagens tal.

Efter 1-2 måneder med nedlukning, hjemmearbejde og 0-aktiveteter begyndte udviklingen at vise, at man havde opnået en hvis form for kontrol. Der kom færre indlagte på hospitalerne, dødstalle begyndte at falde og man nåede aldrig i nærheden af grænsen for tilgængelige respiratorer i Danmark.
Det gjorde man til gengæld andre steder som eks. Italien og Spanien. Men tendensen var klar i maj/juni - der var styr på spredningen i Europa.

Således begyndte en langsom oplukning af samfundene og landenes befolkninger fik mulighed for at rejse til begrænsede områder igen.

Det hele fik naturligvis også betydning for os. I foråret opgav vi hurtigt at satse på sejlerferie. De store forberedelser risikerede at være spildt, så vi valgte hurtigt at satse på evt. muligheder for hotel, eller campingferie.

Da sommerferien tog sin begyndelse kom Karl hjem fra Cambridge/London for første gang i ½ år. Gustav stødte til, så vi 4 fik en hel uge sammen her på Højvangen.

Ferieuge 2 og 3 brugte Anne og jeg på at tage campingvognen til Tyskland, hvor vi havde en rigtig god ferie. Den var godt nok speciel, da Covid stadig påvirkede mangt og meget. Mundbind blev brugt indendørs på offentligt tilgængelige steder i Tyskland. Det var ukendt for os i Danmark. "Mundbind har ingen praktisk effekt" lød det fra regeringen.

Efter ferieperioden udviklede sygdomsspredningen sig igen. Anden fase var en realitet og pludselig startede man med at indføre obligatorisk brug af mundbind i den offentlige transport i Århus. I skrivende stund ser det ud til, at mundbind bliver en realitet i hele landet.

Title Filter     Display # 
# Article Title Author Hits
 
Nyt fra nær og fjern